8 grunde til at aldrig spise tun. Allerede ved nummer 2 fik jeg nok...
Alle ved, at det er sundt at spise, men man glemmer at fisk på dåse er ikke så god som man kunne tro ... Se selv hvorfor man skal være meget forsigtig med dåse tun:
1. Højt indhold af natrium
Dåse tun er meget populær hos atleter, fordi den er rig på protein, der er ansvarlige for udviklingen af muskelvæv. Men du er nødt til at have i tankerne, at en dåse indeholder en masse af natrium, hvilket øger blodtrykket - og det kan være farligt!
2. Tung metaller
Koncentrationen af tungmetaller i tun bliver højere hvert år. Verdenssundhedsorganisationen WHO har foretaget en undersøgelse, der klart viser, at selv en lille mængde kviksølv i kroppen kan forårsage alvorlige problemer på en del af fordøjelsessystemet, immun forsvaret, og forringer nyrefunktioner. Kviksølv øger risikoen for hjerteanfald med så meget som 70%! Og som du nok har gættet, er nogle tun fyldt med dette element.
3. Uhyggelige fiskemetoder
Kun få mennesker ved, hvordan man dræber disse fisk .. De bliver fanget i et kæmpe net og mange dør på voldelig vis i vanden - af kraften fra at kollidere med andre fisk. De der overlever bliver slået ihjel med pinde. Mindre eksemplarer bliver smidt levende i gigantiske frysere og dør langsomt ...
4. Storestillet opdræt
Efterspørgslen efter tun er stigende, og fiskene bliver der mindre og mindre af, så derfor åbnes nye opdræt steder. Desværre er det gevinst der tæller, og fiskene fodres kemiske stoffer for at vokse hurtigt og derefter dræbes de og sælges.
5. skadelige kemikalier
Ikke nok med tun bliver fodret på en usund måde, så sker det ofte i et forurenet miljø. Derfor har denne ellers velsmagende fisk en dosis af kræftfremkaldende stoffer som f.eks. Dioxiner.
Læs videre, fordi det er desværre ikke slutningen.