logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Da blodet begyndte at løbe fra næsen, ville hun instinktivt gøre DETTE, mens hendes bekendte, som er sygeplejerske, begyndte med det samme at råbe, for at få hende til at stoppe.

Til indledning er det værd at understrege, at de fleste blødninger fra næsen er ganske ufarlige. Nogen gange skal der bare en temperaturændring til (fx hvis man kommer fra en kold gade til en sauna), for at de små blodårer springer, og fremkalder en mindre næseblødning.

Andre årsager er:

- allergi og forkølelse,
- for kold eller tør luft,
- forhøjet blodtryk,
- tilstedeværelsen af fremmedlegemer,
- nogen gange kan det være et af de symptomer der fremkommer i forbindelse med kræft.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Når vi ser, at blodet flyder fra næsen, skal vi for det første ... bevare roen. Man skal sætte sig roligt ned, og bøje hovedet forover, og ikke bagover! Vi trækker vejret gennem munden.

Efter fem minutter undersøger vi, om blødningen er ophørt, og hvis den ikke er det, kan man lægge et koldt omslag eller nogle isterninger omviklet med en ren klud mod næsen.

Mange mennesker standser næseblod ved at putte gaze ind i næsen, og den metode virker under forudsætning af, at vi ikke bruger for meget gazebind – det skal være muligt at ånde. Og man må under ingen omstændigheder lægge sig ned! Man risikerer at kvæles i sit eget blod.

Hvis det imidlertid ikke lykkes os at standse blødningen i løbet af 20 minutter, bør vi køre på skadestuen. Hvis blødningen er opstået efter at vi har slået hovedet, skal man tage på hospitalet med det samme! Der kan være opstået kraniebrud. Og det klareste tilfælde – hvis næsen bløder efter at vi har slået den (eller andre har slået på den) og den er blevet deformeret, så slipper vi ikke uden om at få den sat på plads hos lægen. Det er desværre noget, som kommer til at gøre ondt ...

Værd at dele med andre!

Kilde: Ratowniczy.net

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x