logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Hvis du gerne vil have smukke og sunde tænder, så smid mundskyllemidlet i affaldsspanden, og erstat det med te!

For mange mennesker er et eller flere mundskyl med en mentolagtig væske en del af den daglige tandhygiejne. Disse midler viser sig imidlertid ikke bare ineffektive, men decideret sundhedsskadelige! Undersøgelser gennemført på Universitetet i Bremen (Tyskland) har vist, at hyppige mundskyl øger risikoen for kræft i mundhulen og svælget. Ydermere indeholder de fleste midler til mundskyl nedenstående ingredienser, som kan være særdeles skadelige.

Methylsalicylat
En enkelt skefuld af denne substans kan medføre alvorlig forgiftning. En overdosis medfører lavt blodtryk, opkastninger, blindhed og mange andre reaktioner.

Alkohol
Alkohol udtørrer munden, hvilket fører til en ubehagelig lugt. Undersøgelser, som er offentliggjort i australske medicinske tidsskrifter, har påvist, at den alkohol, som er indeholdt i mundskyllemidler, kan føre til udvikling af kræft.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Klorhexidin
Denne syntetiske antiseptiske væske anvendes ofte indenfor tandbehandling. Den forsnævrer blodårerne, hvilket kan medføre hjerteproblemer og kredsløbsforstyrrelser.

Methylparaben
methylparaben, som ligeledes indeholdes i deodoranter og andre former for kosmetik, kan være med til at udvikle brystkræft.

hexetidin
En overdosis med dette antiseptiske middel kan føre til langvarige neurologiske forstyrrelser.

Mundskyllemidler bør således ikke bare ikke anbefales, men bør decideret frarådes. Der er imidlertid nogle naturlige alternativer til skyllemidlerne, som forbedrer mundhulens tilstand, uden brug af de ovennævnte skadelige substanser. Man kan skylle mundhulen ved hjælp af grøn te, som effektivt ordner de bakterier, der er ansvarlige for caries.

Glem ikke at dele denne artikel med alle "mundskyllere"!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x