logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Lægen var egentligt bare sendt ind for at skifte et kateter, men hun begyndte at snakke til ham. Efter denne samtale, måtte lægen sætte sig ned.

Marco Deplano er en italiensk urologist som arbejder på et hospital i Cerdido. På trods af hans unge alder, så ved han at livet er svært, og hans eget arbejde har lært ham det. For nyligt havde Marco med en påvirket patient at gøre, en som ikke havde meget liv tilbage. Samtalen med damen var så unik, at Marco besluttede at dele den med andre:

“I dag sendte de mig til en anden fløj af hospitalet, fordi de havde brug for en anden læges mening, som der ikke var noget nyt i.” Sagde han, og referrede til en dødelig syg kræft patient, som led af nyresvigt. “Jeg så en 70 måske 80-årig dame med gullig hud, og perfekt lakerede pink negle. Jeg hilste på hende, checkede hendes journal og begyndte min undersøgelse. Jeg forklarede at hendes nyrer var for svage til at filtrere urin væk fra hendes krop, og at det var nødvendigt for mig at indsætte et specielt rør hun kunne tisse igennem. Hun afbrød mig med spørgsmålet:

"Betyder det at jeg skal have sådan et rør i min krop?

Jeg kiggede på den betydelige pose og røret i min hånd. Patienten var stille et øjeblik og så begyndte den mærkeligste samtale jeg nogensinde har haft i mit liv."

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Undskyld mig, hvad hedder lægen?

-Deplano.

-Men jeg vil vide dit fornavn, ikke dit efternavn.

-Marco

-Marco… Flot navn. Har du et øjeblik?

-Selvfølgelig frue.

-Fordi, du ved, jeg er en død kvinde, det forstår du godt ikke?

-Jeg beklager, men nej, det forstår jeg ikke.

-Jeg døde for 15 år siden da min 33-årige søn fik et hjertestop. Jeg døde med ham.

-Det er jeg ked af at høre…

-Der døde jeg den første gang. Den anden gang var for 10 år siden, da jeg var syg og ærlig talt, ikke ville være i live længere. Mine andre børn har det fint, børnebørnene også… Jeg vil bare gerne hen til min afdøde søn nu.
Kære læge, hvad mening er der i at jeg lever et par dage længere, med alle disse rør og poser, med al denne smerte og skam? Jeg har min egen ære. Ville du blive fornærmet hvis jeg nægtede at du ikke gøre alle disse ting ved mig? Jeg er træt og vil helst bare give mig selv til gud. Fortæl mig sandheden. Vil jeg lide til sidst?

Nej frue, smerten kan undgås. Men jeg bliver nødt til at anbefale anderledes… Marco, det er mit liv og min beslutning. I de sidste dage vil jeg bare gerne hjem og spise is med mine børnebørn.

Efter det var jeg simpelthen målløs i et øjeblik, og alle mine tanker, mit fokus, alt hvad jeg havde lært på universitetet var forsvundet ud af mit hoved, og jeg forstod at jeg også måtte dø en dag. Efter det var jeg simpelthen målløs i et øjeblik, og alle mine tanker, mit fokus, alt hvad jeg havde lært på universitetet var forsvundet ud af mit hoved, og jeg forstod at jeg også måtte dø en dag. Jeg begyndte at lade som om at jeg skrev noget ned, så hun ikke så tårerne i mine øjne. Alle dem som kender mig, ved at jeg normalt ikke reagerer i sådanne situationer.

-Marco, kan du huske hvad jeg fortalte dig?

-Ja frue.

-Det er godt! Jeg føler mig vigtig. Søde Marco, lyt til mig, fordi jeg vil spørge dig om en ting mere, og når mine børn kommer for at råbe af dig, så send dem hen til mig. Vil du ikke nok give mig lov til at forlade hospitalet?

-Men…

-En ting mere. Fantastiske læge, du skal nok blive til noget stort, og jeg vil gerne give dig et kys som var du min egen søn, okay?

-Selvfølgelig!

- “Jeg vil bede for dig Marco og for min søn. Vi ses helt sikkert igen.”

Se hvad Marco sagde til sidst.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x