Tag en teskefuld ris og brænd det. Det du ser bagefter kan få dig til at miste lysten til ris for evigt.
Kina er verdens største producent af ris, og de fleste ved at kinesisk mad kan være forurenet på den ene eller anden måde. Der er meget snak omkring den chokerende svindel at blande riskorn med plastic.
Heldigvis, så findes der adskillige metoder til at evaluere om den købte ris er sund eller indeholder uønskede tilsætningsstoffer.
1.Vand test
Smid en teskefuld ris i koldt vand og rør kraftigt rundt. Hvis det efter et stykke tid lægger sig til ro på bunden, så er det helt normalt. Hvis nogle riskorn flyder ovenpå derimod, så ville jeg holde øje med hvad du spiste...
2. Ild test
Fyld en teske med ris. Hvis risen straks antænder og begynder at lugte af brændt plastik, så er det på tide at smide det hele ud.
3. Morter test
De knuste riskorn bliver nemt og hurtigt til et hvidt, tyndt pollen. Plastik derimod vil ikke knuses så nemt og har en lettere gullig farve.