Jeg spiser ALDRIG tilapia igen. Her er 3 grunde hvorfor.
Fisk er en vigtig del af vores diæt. Det er en vigtig kilde til Omega-3 fedtsyrer, som er meget vigtige for at vores krop kan fungere optimalt. Fedtsyrerne har en positiv effekt på kroppen, har anti-tumor funktioner, reducerer mængden af “dårlig” kolesterol og har en forbedrende evne på blodcirkulationen. En god kilde til Omega-3 er fede fisk, som fx torsk, laks, ørred eller sardiner.
Desværre har ikke alle fisk et højt niveau af Omega-3 fedtsyrer, og kan endda indeholde stoffer som kan virke negativt på vores helbred. I denne artikel vil vi snakke om netop sådan en fisk. Tilapia er en populær fisk, men vi burde tænke os om en ekstra gang næste gang vi har lyst til at spise den, især hvis den kommer fra opdræt.
Tilapia indeholder høje mængder af Omega-6 fedtsyrer og meget små mængder af Omega-3 fedtsyrer. Tilapia indeholder 11 gange flere Omega-6 fedtsyrer end Omega-3 fedtsyrer. Videnskabsmænd har bevist at det optimale for os, er når mængden af Omega-3 er dobbelt så høj som Omega-6. Selv om Omega-6 fedtsyrer også er vigtige når det gælder at vedligeholde et godt helbred, så har det meget negative konsekvenser for helbredet at spise for meget Omega-6 og for lidt Omega-3. Det kan føre til irritation, astma eller endda kræft.
Tilapia er en meget almindelig art fisk, og kan fodres med næsten hvad som helst. Det er selvfølgelig noget som fiskefarmerne er glade for - at de kan fodre dem med madaffald og i ekstreme tilfælde, selv med dyre ekskrementer. Videnskabsmænd har nået den konklusion at koncentrationen af kræftfremkaldende stoffer er størst, hos Tilapia avlet i Kina. Derfor kan Tilapia fra Kina potentielt forårsage kræft.
Avlede tilapia er en potential kilde til pesticider og antibiotika. Uheldigvis, så er antibiotika oftest brugt på fiskefarmene, og allermest i Kina. Yderligere, dioxins, som også kan findes i opdrættede tilapia, kan være en kæmpe trussel. Dioxins kan også virke kræftfremkaldende.