logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Skandale på et polsk hospital. Hospitalspersonalet bad moren til en døende dreng om at forlade hospitalet.

Medier og internettet var helt oppe og koge i går, på grund af at den 8-årige Mateusz og hans mor. Drengen ligger døende på Universitetshospitalets børneafdeling i Lublin. Hans mor kan imidlertid ikke være ved hans side, eftersom (som hospitalspersonalet udtrykte det): "Besøgstiden slutter klokken 18". Den nedbøjede kvinde blev bedt om at forlade stuen.

Drengen har siden i mandags befundet sig på intensivafdelingen. Hjerneaktiviteten er ophørt, og lægerne hævder, at han kun har få timer tilbage. Desværre kan hans mor, Anna, kun være sammen med ham indenfor den officielle besøgstid. Kvinden blev bedt om at forlade hospitalet klokken 20.00, og tilbragte natten i bilen, som var parkeret foran hospitalet, hvor hendes søn er ved at dø.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

MOREN BLEV BEDT OM AT FORLADE HOSPITALET!!! I kommer til at brænde i helvede! På en af intensivafdelingerne i Lublin er der i øjeblikket et barn, som er ved at dø ... Måske overlever han ikke til i morgen, for hans tilstand bliver værre minut for minut ... Disse følelsesløse robotter – andet kan man ikke betegne dem som – vil om 20 minutter give moren ordre på at forlade afdelingen, og komme tilbage i morgen! Og hvis der nu ikke er nogen at komme tilbage til, eller noget ... Det barn og moren har kun hinanden.... og barnet skal dø i ensomhed, for i Polen hersker stadig kommunistiske sanitære bestemmelser! Det er noget svineri! Jeg tilgiver ikke, hvordan de bad den mor om at gå! - Sådan skrev Paulina Szubińska-Gryz fra Neublastom selvhjælpsgruppen på Facebook. De lokale medier har også skrevet og talt om sagen.

Efter at hospitalspersonalet bad moren om at gå under henvisning til "Regelsættet", sagde Mateusz’ mor i en samtale med den lokale radio, lublin112:

Besøgstiden er åbenbart fra 12 til 18. I tirsdags lod de os komme ind klokken 13:30, men lægen var så venlig at sige, at vi kunne blive til 19.00. Senere fik vi så lov at blive til 20. Da klokken var 20.00 gik jeg hen til hende. Sygeplejerskerne smed os ikke ud, så jeg tænkte, at jeg ville gå hen og spørge. Og hun fortalte mig, at hun allerede havde forlænget, og at hun ikke kunne forlænge mere. Hun forklarede mig, at her er så-og-så-mange børn. Jeg sagde at jeg forstod, det var børn, men måske har mit barn kun få timer tilbage. Sådan må De ikke se på det, svarede lægen, og tilføjede, at de har et regelsæt.

Jeg sagde så, at det forstod jeg, men jeg havde et brev fra patientombudsmanden. Nu skal De ikke prøve at bringe mig i forlegenhed, svarede lægen. Vi ønsker ikke at overtræde vores regelsæt. Her er også andre børn. Det forstår jeg, sagde jeg, her er andre børn, men de er ikke i en livstruende situation, og mit barn er ved at dø, og jeg ønsker at være ved hans side. Hun svarede, at i øjeblikket sker der ikke noget med ham. Så jeg spurgte, om hun kunne garantere, at han ville overleve til i morgen? Nej, det kan jeg ikke garantere, svarede lægen. Moren til et andet barn henvendte sig da til hende, og således sluttede samtalen.

Hospitalsdirektøren udsendte i går en erklæring, hvor han gjorde opmærksom på, at moren, Anna, var blevet bedt om at forlade hospitalet, på grund af hensynet til hendes søn og andre børn. Hun kan opholde sig på afdelingen i den officielle besøgstid, dvs. fra 12 til 18, "for så vidt der hos andre patienter ikke gennemføres uforudsete medicinske livsreddende indgreb ". Patientombudsmanden har engageret sig i sagen. Da medierne begyndte at bringe nyt om sagen var hospitaler imidlertid så elskværdigt, at direktionen tillod moren til den døende dreng at opholde sig på afdelingen udenfor den officielle besøgstid.
Hvis I er lige så forargede over denne historie som vi, så del denne post på Facebook, og hjælp med at kæmpe for døende børns velbefindende, sådan at de kan få en værdig død, omgivet af deres nærmeste, som skal trænge igennem en næsten uigennemtrængelig mur af regler.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x