logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

10 symptomer som du fuldstændig ignorerer, selv om de kan pege på leukæmi.


En hurtig påvisning af kræft er afgørende, hvis man ønsker at vinde kampen mod sygdommen. Nogle gange ignorerer vi de første symptomer, i stedet for så hurtigt som muligt at tage en blodprøve, og når det drejer sig om leukæmi, er det klart bedst at skynde sig!

1. Smerter i knogler, muskler og led

Har I indtryk af, at I har ondt helt ind i knoglerne, særligt knoglerne ved lår og skuldre? Det er et vigtigt symptom, eftersom leukæmi oftest viser sig som smerter i knoglerne.

2. Hovedpine

Kraftige hovedpiner, som hyppigt viser sig umiddelbart efter, at man er vågnet, og ydermere nattesved samt en generel følelse af, at kroppen smerter og har reduceret smertetærskel – disse symptomer må man ikke ignorere, for de vidner om problemer med kredsløbet, som er forbundet med leukæmi.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

3. En følelse af træthed og svækkelse

Jo færre røde blodlegemer, jo mindre ilt i organismen, og deraf følgende anæmi, generel svækkelse, muskelsmerter, konstant sløvhed. Et pludseligt og uforklarligt fald i energi og fysiske evner bør vække bekymring.

4. Problemer med vejrtrækningen

For lidt ilt i organismen medfører problemer med vejrtrækningen. En pludselig kvælningsfølelse, hurtigt fremkommende åndenød, hurtig vejrtrækning uden konkret årsag – det bør give anledning til uro hos enhver.

5. Pletter på huden

Røde petekkier eller små pletter, som primært forekommer på brystkassen, ryggen, ansigtet og skuldrene. Det er resultatet af et dårligt blodomløb, som er fremkaldt af en sygdom i udvikling.

6. Tendens til blå mærker og langsomt helende sår

Leukæmi medfører, at der er stadig færre blodplader i organismen, og i forbindelse med dette falder koaguleringsevnen betydeligt. Der fremkommer adskillige blå mærker, og selv de mindste sår vil ikke holde op med at bløde, og tager lang tid til at hele.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x