logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Guide til at dyrke blåbær i haven eller altanen. Lækkert!

Blåbær er uden diskussion en lækkerbisken - om det er tilføjet til en dessert eller friske direkte fra busken, så er det svært at modstå dem.

Blåbær er sunde!

- Billeder - De indeholder ikke mange kalorier, men har en masse næringsstoffer. 24% af det anbefalede daglige indtag af vitaminerne C og K.
- Rige på antioxidanter, som hjælper med at booste hjerne og krop.
-Sænker kolesterolet
-Og blodtrykket

At dyrke sine egne blåbær er nemmere end du tror. Selvom de fleste buske tager ca. 3 år fra først plantet til at de giver frugt, så kan du alligevel starte med en stikling.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Find et passende sted

Som de fleste planter, så elsker blåbær sollys. Hvis du har en have - problem løst! Selvom du bor i en lejlighed, så fortvivl ikke! Blåbær kan også dyrkes på altanen :-)

Giv dem masser af plads

En busk behøver omkring 2 kvadratmeter, så tro ikke du kan slippe afsted med at plante dem i hjørnet eller op af andre planter. Lad dem gro. Hvis du har planer om at plante flere buske, så giv dem en meters mellemrum.

Udplantning

I Europa er det bedst at plante blåbær om sommeren. Når du er klar, så tag den unge busk op af krukken, bank rødderne fri for jord og placer den i det forberedte hul. Skovl jord tilbage i hullet indtil planten igen er stabil. Glem ikke at stampe jorden omkring busken. Husk at de skal vandes. Blåbær skal bruge ca. 3 år før de er klar til at give frugt, hav det in mente når du overvejer om du skal købe en lille busk eller frø.
P.S. Mange planteskoler sælger 2-årige blåbær buske til fornuftige priser. Så er det nemt at komme igang!

Læn dig tilbage, slap af og se hvordan din egen busk kan gro sig større og smukkere dag for dag. Før du ved af det, så bruger du blåbær sirup fra egen høst i stedet for sukker! Kan du lide det? Del dette!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x