logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

De får en robot-abe spion ind i gruppen.. Når tragedien rammer, er der ingen der har forventet sådan en reaktion

Serien fra BBC Spy in the wild har en meget interessant metode til at observere og undersøge hvordan dyrene opfører sig i deres naturlige omgivelser.

De har bygget realistiske robotter med kamera i øjnene, for at optage hvordan dyrene opfører sig, og se hvad der sker når de møder sådan en.

Målet med undersøgelsen er at optage opførslen hos visse arter af aber, når de ikke er klar over at de bliver optaget på video. Da gruppen af forskere startede eksperimentet i Rajasthan, Indien, gik det op for dem at noget ekstraordinært var ved at ske. Robotten var bygget til at se ud som en lille langur, en lokal blad-ædende abe. De andre aber var meget nysgerrige or interesserede i den nyankomne.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

En af de voksne aber adopterede robotten, og begyndte at bære rundt på den og ellers behandle den på lige fod med de andre babyaber. Uheldigvis, på et tidspunkt undervejs, falder robot-aben ned fra en gren og ligger død på jorden. En af de andre aber skynder sig hen til den og samler den op. Da det går op for den at robotten ikke bevæger sig, samles hele gruppen omkring dem. Alle kan se at babyen er død, og deres kropssprog ænder sig fuldstændigt. Du kan tydeligt se at de er både nervøse og kede af det. De voksne aber krammer deres unger. Deres opførsel er så lig hvordan mennesker ville reagere, at det går lige i hjertet.

Når man ser denne optagelse, så ser man tydeligt sorg og empati, som det viser sig, er yderst udviklede i blandt disse dyr. En utrolig video du kan se nedenfor og glem ikke at dele!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x