logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Kun da dagen kom til hans begravelse, opdagede de hvad den afdødes krop svælgede af hemmeligheder. I 50 år vidste ingen dette!

Det nittende århundrede bragte hurtig udvikling af medicin, hvilket var muligt takket være talentfulde unge læger, der viede deres liv til udviklingen af denne vigtige gren af videnskab for menneskeheden. Specielt én læge og forsker har bidraget til viden om medicin...

Det var ham der opdagede sammenhængen imellem forskellige sygdomme fra forurenet vand og derved holdt en koleraepidemi tilbage, det første gennemførte og vellykkede kejsersnit og reddede mange menneskeliv. Men efter døden af denne læge i 1865 opdagede man den chokerende sandhed om ham!

James Miranda Barry dukkede op på universitetet i Edinburgh ud af ingenting - før dette fandtes hans navn ikke i dokumentationen for institutionen. Han blev hurtigt en af de bedste studerende i sin årgang. Som kirurg hjalp han også som frivillig. Efter at have fuldført sine studier, lod han sig straks indrulle i hæren som kirurg.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Efter døden af den berømte læge, måtte en sygeplejerske forberede kroppen til begravelse og hun kunne ikke tro sine egne øjne! James Barry var en kvinde!

Hans, eller rettere hendes historie er fantastisk!

Margaret Ann Bulkley blev født i Irland i 1789. Hendes onkel, James Barry (fra ham hun tog navnet) var en nær ven af den ​​venezuelanske politiker Franscisca Miranda. De to noterede sig den strålende intelligens hos Margaret, der var fascineret af medicin. Desværre, i disse dage,
kunne kvinder ikke studere til læge, så...

De forfalskede hendes fødselsattest og sendte hende til studierne som dreng. Miranda havde lovet hende, at efter at være dimitteret, vil hun være i stand til at komme til Venezuela og arbejde frit der som kvinde - som læge. Desværre planerne pludselig ændret ... Læs videre!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne