Det er svært at tro på, hvor meget godt man kan få ud af at spise ingefær! Om efteråret og om vinteren er der ikke noget, som kan erstatte ingefær!
Ingefær har i mange år været en vigtig ingrediens i det asiatiske køkken. På grund af denne får retterne deres karakteristiske smag og dejlige lugt. Den anvendes også mere og mere indenfor kosmetologi. Man kan købe masser af madretter med tilsætning af ingefær, og også ingefærkager eller ingefærøl.
Hvorfor er det værd at indtage ingefær? Prøv selv!
Ingefær er en særdeles aromatisk plante med en pikant smag. Den indeholder masser af vitaminer, antioxidanter, olier og aminosyrer, som alle er nødvendige i vores organisme. Den kan anvendes som tilsætning til måltider, eller man kan tilberede en sund drik med tilsætning af den aromatiske rod, eller den kan anvendes som en slags salve, mere om det i en senere artikel.
For det første kan man drikke vand med tilsætning af ingefær, hvilket bekæmper kvalme og svimmelhed i følgende tilfælde:
- graviditet (man bør imidlertid ikke drikke mere end et krus vand med tilsætning af en halv teskefuld ingefær i pulverform dagligt, og det højst to måneder i træk, man bør ikke forlænge anvendelsen af denne metode),
- transportsyge (man bør indtage ingefær inden rejsen, og om nødvendigt gentage dette i løbet af turen: det anbefales at drikke vand med ingefær eller fx at drysse pulveriseret krydderi på frugter),
- kemoterapi (i så fald er det væsentligt, at man drikker vand med ingefær på tom mave).
For det andet; ingefær anbefales særligt til de, som har problemer med maven. Den beskytter mod bylder, forbedrer stofskiftet, og hjælper til, at der er ligevægt mellem de væsker, som befinder sig i mavesækken. Det anbefales at drikke et glas vand med tilsætning af et stykke ingefær og citronsaft hver dag.