logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Moren tog ham i armene, mens de var i butikken. Mens hun løftede ham op, kom hun, uden at tænke over det, til at løfte hans skjorte op. Da de andre kunder så, hvad han havde på kroppen, fjernede de sig i afsky.

Det kan godt være, at verden er på vej fremad, men de mennesker der bor her, følger ikke altid med. For hvert skridt støder vi på eksempler på manglende empati eller ufølsomhed, ondskabsfuldheder og overflødige kommentarer. Når der er noget, som folk ikke er i stand til at forstå, eller som vækker deres afsky og foragt, har de ofte ikke nogen hæmninger ved at meddele til alle omkringstående, uden at tænke over, at deres ord kan give dyb smerte. Og sådan var det i tilfældet Dallas Lynn, hvis toårige søn lider af den sjældne Hirschsprungs Sygdom.

Jameus lider af en medfødt sygdom; manglen på nerver i tarmen viser sig ved, at tarmsystemet blokeres. Den toårige har et fejludviklet tarmsystem, og skal derfor formodentligt resten af liver gå med en stomipose. Det var på grund af posen, at moren måtte lytte til de meget ubehagelige ord.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Dallas beskrev hele situationen på Facebook med et enkelt formål – hun vil gerne vække lidt empati hos folk!

"I dag stod vi i en kø og ventede på at komme frem til kassen. Min toårige søn ville gerne have, at jeg tog ham i armene. Da jeg løftede ham op, blev hans skjorte også løftet op, og afslørede to stomiposer.

Bag os stod en ældre dame, som da hun så poserne højlydt kommenterede dem med: Hvordan i alverden kan barnet have noget så ækelt?!

Jeg vendte mig om, og i min vrede nøjedes jeg med at se på hende. Hun spurgte uforstyrret, hvad der er galt med mit barn. Uden at gå i detaljer svarede jeg blot, at tarmen ikke er korrekt udviklet. Jeg havde ikke lyst til at forklare, at han har en sjælden sygdom. Som kaldes Hirschsprungs Sygdom.

Til sidst kommenterede den fremmede dame dette: "Undskyld mig, men det er virkelig ækelt, kan du ikke sætte skjorten på plads?"

Jeg havde lyst til at skrige til hende, at det var hendes problem, og ikke mit. I stedet nøjedes jeg med at ønske hende en god aften, og jeg var klar over, at hun straks ville vende hjem til sig selv, for at fortælle alle, hvilket ækelt barn hun var blevet nødt til at se på i butikken.

Til information for her enkelt person af hendes slags – der er ikke noget ækelt ved mit barn. Det virker som om stomi er et tabu, men i virkeligheden er der over 500.000 amerikanere, som kæmper med det samme problem.

Det er sandsynligt, at min søn vil skulle have en stomi resten af sit liv. Min opgave er at lære ham at elske sin krop, inklusive de to poser.

Den kvinde vi mødte, og mange af hendes slags, forstår ikke, at mit barn er fuldstændig som alle andre. Han løber, leger, svømmer, går i vuggestue. Når man ser på ham, er der ikke nogen, der kan regne ud, at han har gennemgået 20 operationer.

Jeg ønsker ikke, at Jameus i fremtiden kommer til at lide endnu mere på grund af sådanne kommentarer. Det er nok, at han gennemlever disse smertefulde indgreb.

Han er alt for mig. Han er charmerende, sjov, og man kan se, at han allerede har sin egen karakter. De to poser er ikke afgørende for hvem han er, eller hvad han bliver i fremtiden.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne