logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Er du plaget af blistre? Slip af dem med det samme ved hjælp af et husråd!

Er du klar over, hvad vi taler om, når vi nævner de hvide punkter beliggende i mundhulen? Blistre, eller åbne sår i forbindelse med en smertefuld betændelsestilstand – absolut ubehageligt. Når man har dette, er man ikke i stand til at spise, føler hele tiden smerte, og blistrene har ikke tænkt sig at forsvinde hurtige ... Heldigvis kan man overvinde dem ved hjælp af husråd!

Blistre, ændringer der fremtræder som erosion, forekommer på mundhulens slimhinder, og nogen gange også på læberne og tungen. De kan være fremkaldt af forskellige årsager, fx stres, træthed, mangel på vitamin B12, jern eller folinsyre, svækket immunforsvar eller en tilfældig irritation af gummerne med en tandbørste, eller fordi man er kommet til at bide sig selv under et måltid.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Den første redningsplanke er normalt isklumper! De formindsker hævelsen og virker smertestillende. Det er værd at vikle en isklump ind i et stykke rent stof, og presse den ind på det ømme punkt, hvor vi fx lige har bidt os. Det kan forhindre, at blistrene udvikler sig.

Hvis det imidlertid er for sent, og blistrene er begyndt at plage os, kan man bekæmpe dem på følgende måde:

En magisk medicin mod blistre er aloe! Der er ikke noget specielt, som skal forberedes. Man skal bare hakke en aloe i småstykker, blande den med salt og varmt vand, og skylle mundhulen med denne blanding. Det fjerner smerten, bekæmper infektion, og blistrene forsvinder hurtigt.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne