logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

I denne tyske by er den årlige husleje for en lejlighed ... 0.80 euro! Beboerne skal blot opfylde tre betingelser.

Alle, der bor i lejlighed, ved, hvor meget det koster i husleje hver måned. Der skal betales for trappevask, rengøring, vedligeholdelse af ejendommen og en hel liste af forskellige forpligtelser. Så hvad siger I til at betale 0,80 euro om året? Dette symbolske gebyr betaler beboerne i en konkret bydel i den tyske by Augsburg ...

Bydelen hedder Fuggerei, og blev bygget på initiativ af den velhavende bankmand, Jakob Fugger, i 1521. Jakob er også berømt for at være den første, som igangsatte socialt boligbyggeri. Indtil i dag bor der mennesker der, som overholder tre betingelser: De kommer fra Augsburg, de er katolikker, og de anses for værdigt trængende. I begyndelsen blev de også bedt om at fremsige bønner for Jakob Fugger og hans familie.

For tiden bor der 150 lejere i 140 lejligheder. Lejlighedskomplekset er omgærdet af en mur, som har tre indgange. Hovedporten lukkes klokken 22.00 og åbnes klokken 5.00 om morgenen, og den passes af vagtmænd. Hvis nogen kommer tilbage efter klokken 22.00 skal de betale en bøde på 50 eurocent (eller nogenlunde det samme som den årlige husleje!).

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Bydelen er åben for turister. Hvem har lyst til at tage hen og kigge på den?

Usandsynligt, ikke også? Del dette!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x