I gætter ikke, hvad te med laurbærblade og kanel kan gøre for jer. Jeg begynder at drikke det allerede fra i morgen.
Efteråret er det rigtige tidspunkt til at finde tekanden frem. Te varmer kroppen op, tilfører væske til organismen, og ofte har teen nogle helt særlige egenskaber. Sådan er det i tilfældet med denne ikke helt typiske te, lavet af laurbærblade og kanel. Hvis I ikke har lyst til at tage på i løbet af efteråret og vinterperioden, så lad jer friste af vores opskrift!
Lad os begynde med at gøre klart, hvorfor vi anbefaler jer at drikke et opkog fra laurbærblade. Ædle laurbær, som de egentligt burde hedde, var allerede i antikken berømte for deres helbredende egenskaber. Takket være disse blade slipper vi for halsbrand, mavepine og fordøjelsesproblemer. Vi slipper også af med de uønskede kilo fedt, eftersom både laurbærblade og kanel fremskynder fordøjelsesprocessen.
Bortset fra at kanel med sin dejlige duft får os til at slappe af, så er det også en rig vitamin- og mineralkilde. Ved at kombinere laurbærblade og kanel modtager vores organisme:
- A, C, og B vitaminer
- kalium, magnesium, jern, selen, zink samt kalk
- og folsyre.
De to ingredienser hjælper i øvrigt med at slippe af med urinsyre i organismen, og nedsætter sukkerindholdet i blodet. Det er også en glimrende fedtforbrænder.
Ingredienser:
- En liter vand,
- 2 kanelstænger (Det er vigtigt, at de er i stænger, og ikke i pulverform – på den måde får vi flere af de værdifulde indholdsstoffer),
- 5 laurbærblade.
Nedenfor kan I se, hvordan man tilbereder teen: