logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Disse geniale ideer gør, at vi aldrig mere kommer til at smide citronskallen væk! Særligt nummer 3 er fremragende!

På det sidste er prisen for citroner gået i vejret, og det er lidt trist at smide skallen væk – særligt fordi den vejer en hel del, og det særligt er den vi betaler for. De, som smider skallen i affaldsspanden, går også glip af et glimrende og sundt produkt! Selv laver jeg ganske vist kandiseret citronskal, men der er andre fremragende ideer!

På grund af deres særlige egenskaber anvendes citroner med succes, både i køkkenet, indenfor medicin og til plejepræparater. De er rige på C-vitaminer samt antioxidanter, som ikke blot har en positiv effekt på vores helbred, men også på vores udseende. Det er noget alle ved, ikke? Men vidste I, at det er i skallen man finder 10 gange flere vitaminer end i frugtkødet? Se her, hvad man kan bruge skallen til :)

1. Rensende te.

Den vitamin C og de pektiner som er indeholdt i skallen, understøtter leverens, tarmenes og nyrernes funktion. For at tilberede en velsmagende kop te, skal man bare smide to citronskaller i en liter kogende vand, og derefter lade den simre på blusset i 15 minutter. En sådan te skal drikkes varm 3 gange om dagen.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

2. En let sauce

Hvis I ønsker at berige smagen af salat, så er det værd ikke bare at tilføje olivenolie, men også citron. Det er tilstrækkeligt at rive to citronskaller, og derefter putte dem i flasken med olivenolie. Efter nogle dage vil du have en lækker tilsætning til salaten :)

3. En luftforfrisker til hjemmet

Der er ingen grund til, at forgifte sig med kemikalier, når vi selv kan lave en naturlig luftforfrisker! Ingredienser:
- 2 citronskaller, - en halv liter vand, - 3 kviste rosmarin, - 1 teskefuld vaniljearoma.
Det eneste, der behøves, er at smide rosmarinen i vandet sammen med citronskallen og vaniljearomaen, og derefter koge vandet op. Når vandet er blevet lunkent, filtrerer vi det, og putter væsken i en sprayflaske. Man sprøjter herefter på udvalgte steder, og kan glæde sig over en dejlig (og naturlig) duft.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne