logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Hvis I sover på venstre side vil det ændre jeres liv og forbedre jeres sundhedstilstand! Se hvorfor!

Vi ved alle sammen at det har enorm betydning for vores helbred og selvfølelse hvor længe vi sover. Det viser sig imidlertid, at det er lige så vigtigt hvilken position vi sover i.  Nogle forskere erklærer, at hvis vi sover på venstre side vil vi være mere udsovede og sundere. Teorien stammer fra ayurveda, som er en hinduistisk tilgangsvinkel til et holistisk syn på sundhed og medicin. Men hvad drejer det sig om, det med at sove på venstre side? En sådan position har en positiv indflydelse på fordøjelsen, rygsøjlen og endda hjertets position i forhold til andre organer. Hør de 6 argumenter for at begynde at kontrollere, hvordan I lægger til at sove.

Indflydelse på lymfesystemet
I henhold til den sygdomsforståelse der hersker i ayurveda, gør det at sove på venstre side det lettere for organismen og lymfeknuderne at filtrere lymfevæsker, eftersom det er den venstre side af kroppen som dominerer denne funktion. Undersøgelser som er gennemført af moderne medicinsk forskning bekræfter, at positionen hjælper i processen med rensning af hjernen. Når man sover på højre side kan det derimod formindske effektiviteten af lymfesystemet.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Forbedrer fordøjelsen
Når man sover på venstre side er det nemmere for organismen at overføre den fordøjede del af føden til tyktarmen. Som den mest naturlige ting i verden hjælper vi tyngdekraften med at gøre hvad den skal. Det øger chansen for at kunne gå på toilettet umiddelbart efter at man er vågnet.
Men det er ikke det hele. Når man sover på venstre side vil maven og bugspytkirtlen ligge frit, hvilket hjælper med at producere enzymer samt med fordøjelsesprocessen.

Det er godt for hjertet
Lægerne har i årevis anbefalet at gravide kvinder skulle sove på venstre side. En sådan position aflaster hjertet, eftersom tyngdekraften forbedrer blodomløbet og lymfedræn i retning mod pulsårene. Uanset køn er det værd at anvende denne metode.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne