logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Så skete det! Holland har forbudt opdræt af mopser og franske bulldogs. Årsagen er, at de meget hyppigt rammes af sygdomme.

2019-06-12 15:52:20

Mopser og franske bulldogs har et væsentligt fællestræk, nemlig en fladtryk og forkortet snude, altså den forreste del af hundens hoved. Med et professionelt udtryk betegnes de som brachycephale hunde. Det giver desværre nogle alvorlig sundhedsmæssige konsekvenser for disse racer.

De er udsat for en række forskellige sygdomme og kræver langt mere pleje end de fleste andre hunde. De lider ofte af hjertesygdomme, skader på rygsøjlen eller lyskebrok. De har særdeles ofte problemer med åndedrættet og med øjnene. 68,7% af mopserne får i henhold til Orthopedic Foundation for Animals hofteledsdysplasi.

Dyrlæger og dyrerettighedsforkæmpere er i stigende grad kritiske overfor opdræt af brachycephale hunderacer.

Den Holandske regering er dog gået et skridt videre og har forbudt opdræt af nogle hunderacer. Der er blevet udsendt en klassifikation af de forskellige racer, som er opdelt i 3 grupper - og til den røde gruppe henregnes blandt andet mopser og franske bulldogs. Opdræt af disse hunde er fuldstændig forbudt. Den anden gruppe - orange - er hunderacer, hvor opdræt tillades under visse betingelser. Den tredje gruppe er grøn, og det drejer sig om hunderacer, som må opdrættes uden begrænsninger.

Er I enige i, at man bør forbyde opdræt af hunderacer, som er særligt udsat for genetiske sygdomme?

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x