logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

En mor, som drak 6 energidrikke om dagen, måtte have indsat en pacemaker i en alder af 32 år. Nu advarer hun andre!

2019-05-22 17:45:45

Alle forældre ved perfekt, hvor meget arbejde det kræver at opfostre børn. Særligt hvis man arbejder på fuld tid ved siden af. Det er helt sikkert en fysisk og psykisk kæmpeopgave, når man skal klare alle de nødvendige pligter. Den 33-årige Samantha Sharpe følte simpelt hen, at mængden af pligter overskred hendes kræfter. Hun begyndte derfor at række ud efter en energidrik, for at få lidt ekstra kræfter.

I henhold til dagbladet The Mirror drak Samantha ikke en, og heller ikke to, men hele seks sådanne energidrikke i løbet af en dag. Som hun forklarede i interviewet: "Jeg har børn og arbejde, så det var de daglige pligter, som fik mig til at drikke energidrikke". Hun tilføjede: "Jeg arbejder om aftenen, så takket være drikkene, kunne jeg på en eller anden måde klare mig igennem hele dagen".

Kvinden var imidlertid ikke bevidst om, hvor stor en risiko der er forbundet med overdreven indtagelse af energidrikke.

Hun beskrev i interviewet hvor stor indflydelse disse drikke havde på hendes helbredstilstand: "Energidrikkene gjorde, at min puls blev hurtigere, hvilket gav mig hjertebanken, og når de holdt op med at virke, nedsattes min puls helt ned til blot 20 slag i minuttet, så jeg tog en ny energidrik. Jeg havde hovedpine, var nervøs, og havde simpelt hen brug for endnu en drik. Jeg kunne ikke sove, og jeg havde en frygtelig følelse af kommende katastrofer, når jeg prøvede at falde i søvn. Noget sådan havde jeg aldrig oplevet før. Og så havde jeg rystelser. Jeg begyndte at føle mig afhængig af drikkene. Min familie advarede mig, men jeg hørte ikke efter. Jeg gik til lægen, efter at jeg var besvimet derhjemme. Det viste sig, at jeg led af hjerteinsufficiens."

I en alder af blot 32 år fik Samantha brug for at få indsat en pacemaker.

Hun føler sig nu væsentligt bedre tilpas. "Det sker ikke længere, at jeg besvimer, og jeg føler, at mit hjerte arbejder normalt. Tidligere følte jeg ofte, at hjertet var i stand til at springe et slag over. Jeg skal til konsultation hos lægen hvert halve år, og efter 10 år skal pacemakeren udskiftes med en ny."

Samantha ønsker nu at advare andre mod farerne forbundet med overdreven indtagelse af energidrikke. Hun taler for, at drikkene bør have advarselstekster på pakningen, som fortæller om den potentielle helbredsrisiko. Hun mener også, at der bør indføres en aldersgrænse, sådan at de yngste ikke har for let adgang til drikkene.

Del venligst Samanthas historie og hendes advarsel. Lad det være en advarsel for alle de mennesker, som bagatelliserer risikoen i forbindelse med energidrikke.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x