logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Forskere er kommet til den konklusion, at børn, som hjælper deres forældre i hjemmet, lettere opnår succes i deres voksenliv.

2019-05-22 17:44:49

Vi må ærligt erkende, at der vist ikke er mange af os, som bryder sig om pligterne i forbindelse med at holde huset eller lejligheden i ordentlig stand. Fra tid til anden er vi alle sammen nødt til at gøre rent derhjemme, herunder den at mange hadede badeværelsesrengøring. Opvask er blevet langt mindre ulideligt, efter at vi har fået opvaskemaskiner, men den skal stadig fyldes op og ... tømmes (sic!) Børn i hjemmet er ydermere en flerdobling af det arbejde, som skal bruges på disse besværlige handlinger.

Der er derfor mange forældre, som beslutter at dele opgaverne med børnene. Det viser sig, at i henhold til en undersøgelse gennemført af forskere fra Universitetet i Mississippi gør forældre, som lader børnene udføre handlinger som opvask eller rengøring, deres børn en enorm tjeneste!

Mary Rossmann fra Universitetet i Mississippi har i sin analyse gjort brug af data fra omkring 25 år. Forskeren ønskede at finde ud af, om det kan ses på deres succes i livet som voksne mennesker, hvis man begynder at bede børnene om at udføre pligter i hjemmet fra 3- eller 4-årsalderen. I henhold til undersøgelsens resultater, havde personer, der som børn hjalp forældrene i hjemmet, bedre relationer til venner og familie som voksne, og de fik også større succes i deres professionelle liv . Udførelsen af arbejde i hjemmet lærer børnene, at de bør tage sig af en del af opgaverne, og de lærer også at se verden fra andre menneskers synspunkt.

Det viser sig imidlertid, at stadig færre forældre kræver af deres børn, at de hjælper derhjemme. I henhold til en spørgeskemaundersøgelse gennemført i USA falder andelen af sådanne forældre.

Rengøring eller opvask er noget, som de fleste voksne er nødt til at udføre, uanset om de har lyst eller ej. Det giver derfor børnene en ide om deres voksenliv, hvis man allerede fra de yngste år, giver dem visse pligter, som skal udføres. Det giver dem også mulighed for at lære sig, hvordan man finder ligevægt mellem behagelige handlinger og de, som ikke er helt så behagelige, men som skal udføres.

Deler I opgaverne derhjemme med jeres børn?

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x