logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Forskere er kommet til den konklusion, at børn bliver mere intelligente, hvis de har forældre, som taler en masse.

2019-05-09 16:47:21

Folk med små børn derhjemme taler ofte til dem på babysprog, men det viser sig, at det antal ord forældrene bruger, når de taler til barnet, kan have indflydelse på barnets udvikling. I henhold til de nyeste undersøgelser, har forældrenes snakkesalighed en positiv indflydelse på barnets udvikling.

I henhold til Daily Star som henviser tilundersøgelser gennemført på Universitetet i York har forældre, som taler meget, en positiv indflydelse på deres børns intelligens. Undersøgelsen er gennemført med deltagelse af 107 børn, hvor man har undersøgt sammenhængen mellem det antal ord, forældrene anvender, og barnets ordforråd.

I det hjemlige miljø blev der monteret mikrofoner på børnene, som gjorde, at forskerne kunne undersøge, hvilke ord forældrene anvendte, når de var i nærheden af deres børn.

Undersøgelsens primære ophavsmand, Katrina d Apice, udtaler: "Ved at bruge lydoptagelsesudstyr kunne vi foretage en her-og-nu analyse af samspillet mellem forældrene og deres børn. Og det på en måde, som ikke påvirkede atmosfæren i hjemmet. Vi bemærkede, at den mængde ord de voksne brugte, havde sammenhæng med børnenes kognitive udvikling."

Forskerne bemærkede ligeledes, at i hjem hvor forældrene talte en masse, udviklede deres børn bedre sproglige egenskaber og et større ordforråd. Det havde også stor betydning på færre negative symptomer, så som aggression eller uro hos barnet, hvis forældrene ofte var i samspil med børnene.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x