logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Forældrene accepterer ikke en abort. 3 måneder senere fik den unge mor en gave, og glædestårerne trillede af sig selv ned af hendes kinder.

Det første barns fødsel er altid en enorm begivenhed i forældrenes liv. Således var det også for Sara Heller og hendes partner, Chris Eidam. Da de hørte nyheden om den nært forestående familieforøgelse, blev de vilde af glæde.

I 24. graviditetsuge bemærkede lægen imidlertid desværre, at deres søn lider af læbe-ganespalte. En ultralydsscanning afslørede, at deres barn havde en usædvanlig stor spalte. Sygdommen manifesterer sig normalt ved en lille spalte i over- eller underlæben. I dette tilfælde gik spalten imidlertid hele vejen fra læben og op til næsen.

Lægerne fortalte de kommende forældre, at der kun findes nogle ganske få tilfælde med en så udtalt læbe-ganespalte som i dette tilfælde. Som Chris Eidam udtrykte det i et interview med Omaha News "spurgte lægerne os, om Sara ønsker at føde". Men Sara og Chris vidste, at de ville have, at deres lille Brody kom til verden.

Sara fortalte i et interview, at hun ønskede at ændre den måde, andre opfatter læbe-ganespalte på.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

"Forældre bør være stolte af deres børn, uanset omstændighederne" - forklarede Sara i et interview med Today, og tilføjede: "Vi ønskede at ændre den måde, billeder fra ultralydsscanning præsenteres på, samt også billeder af nyfødte eller fra den første fødselsdag, billeder, som vi har set en masse af på de sociale medier. Vi ønsker, at folk skal være bevidste om forekomsten af læbe-ganespalte, som i gamle dage fik den nedsættende betegnelse, hareskår.

Som det står i Wikipedia er eksperterne ikke sikre på, hvad der fremkalder læbe-ganespalte. Formodentlig er det en defekt, som delvis er genetisk betinget, men også delvis gennem miljøpåvirkninger, så som alkoholindtagelse under graviditeten. Hyppigheden af dette fænomen er 2-3 tilfælde for hver 1.000 fødsler.

Behandlingen af børn med læbe-ganespalte består af et operativt indgreb. Desværre var Sara og Chris ikke i stand til selv at bære omkostningerne ved en operativ behandling. Efter at have anbragt et billede af Brody på deres Instegramprofil, modtog Sara en mængde kommentarer. En af kommentarerne fik hende til at tabe fatningen. En eller anden spurgte: "Hvad er det, der er galt med hans ansigt?"

Sara havde ikke regnet med at skulle forsvare sit 3 måneder gamle barn mod sådanne kommentarer. "Jeg besluttede mig for at belære i stedet for at lade det komme til en konfrontation, eftersom jeg ønskede, at Brody også selv i fremtiden kunne være med til at oplyse andre og forsvare andre børn, som også havde læbe-ganespalte" - fortalte Sara i et interview med Today.

Men det var ikke alle kommentarerne, der var negative.

Samme aften spiste Sara middag ude i byen sammen med sin partner og en bekendt. Mens de sad i restauranten, kom tjeneren på et tidspunkt og overrakte Sara et stykke papir. Sara tænkte først, at det måske var en kommentar, som var noteret på servietten. Det viste sig imidlertid, at det var en check på 1000 dollars med tilføjelsen: ”Til dit charmerende barn”. Sara og hendes kæreste har selvfølgelig gemt pengene til behandling af Brody.

Er det ikke herligt, at der findes mennesker her i verden, som er villige til at hjælpe andre, uden at få noget til gengæld?

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x