logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Denne kvinde har offentliggjort en effektfuld kommentar på Facebook, efter at et barn slog hendes hund, som assisterer hende i det daglige. Moren stod blot passivt ved siden af.

Der er mindst en million grunde, til at vi kan hævde, at hunden er menneskets bedste ven. De er trofaste, er i stand til at holde os ved selskab, og sørger for, at vi er i godt humør. Men den tydeligste grund er nok, at de er i stand til at assistere mennesker i nød. Hunde bliver trænet særligt til at hjælpe mennesker med handicap, som ikke kan klare sig selv. Og det drejer sig ikke om førerhunde for blinde mennesker. Hunde er i stand til at føle, hvis der er et angstanfald på vej hos mennesker, som lider af postoperativt stressyndrom eller at advare om et besvimelsesanfald.

Laura Joos er en af dem, som ved, hvor meget hunde er i stand til at gøre for mennesker. Hun gør selv brug af assistance fra en professionelt trænet hund, som føler, når kvinden er tæt på et besvimelsesanfald. Hun har hunden med sig overalt, da hendes helbred – og endda hendes liv – er afhængigt af hundens tilstedeværelse. Hunden er udstyret med særlige seler, som gør, at alle er orienteret om, at hunden hele tiden er på arbejde.

Desværre har Laura været ude for en situation, som kunne være endt på en særdeles dårlig måde. Og det på grund af andre menneskers ignorance eller manglende opmærksomhed. Kvinden besluttede sig derfor for at beskrive det hele i en post på Facebook.

Situationen fandt sted i et stort indkøbscenter. En kvinde med 3 børn kom hen til Lauras hund. Moren henledte børnenes opmærksomhed på den: "Se der, en vovse! Vov vov!" – hvorefter hendes lille datter gik hen til Lauras hund og slog den. Dette slag forvirrede hunden så meget, at den ikke var i stand til at advare Laura om et kommende anfald.

Da Laura lagde mærke til børnene, som nærmede sig, var hun klar over, at de vil prøve at klappe hendes hund. Hun prøvede at reagere og informerede moren om, at hunden var hendes hjælper, så hun bad om ikke at klappe den. Desværre blev hendes bøn ignoreret.

Heldigvis lykkedes der for Laura at komme hen på parkeringspladsen, og hun nåede sin bil, uden at besvime på vejen. Senere kørte hendes partner hende hjem. Kvinden vil imidlertid henlede folks opmærksomhed på ikke at tilkalde eller klappe hunde, som ledsager handicappede personer, og der drejer sig specielt om folk, som har børn med i byen. Vi ved alle, at børn er nysgerrige, så her bliver det forældrenes ansvar.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

I sin post skrev hun: "Heldigvis blev børnene ikke nødt til at se på, hvordan et andet menneske besvimer og falder om på gulvet. Det kan være en særdeles traumatisk oplevelse, både for børnene og for de voksne. [...] Min hund hjælper mig hver eneste dag. Takket være den lever jeg i sikkerhed og mine børn har fortsat en mor. Jeg beder ikke om så meget, blot om at vise lidt respekt for handicappede, som ledsages af en hund."

Vi vil gerne dele dette, sådan at Laura kommer ud til så mange mennesker som muligt. Hvis I ser en hund, som arbejder med at hjælpe handicappede, så lad være med at kalde på den eller klappe den. Hunden er på arbejde. Tak fordi du husker dette!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x