logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

En advarsel fra brandvæsnet - vær forsigtig med forlængerledningen

Forlængerledninger er særdeles praktiske og anvendelige, det er vi vist alle sammen enige i. Det ændrer imidlertid ikke det faktum, at de skal anvendes korrekt! Særligt til jul, nytår og andre højtider noterer brandvæsnet en betydelig stigning i antallet af ulykker, som direkte hænger sammen med fejlanvendelse af forlængerledninger. Årsag? Vi gør det forkert!

Brandfolkene minder om, at en forlængerledning er indrettet til en bestemt energimængde. Som eksempel angives det i "Vasabladet" at en typisk forlængerledning er i stand til at forsyne 57 transportable computere eller 4 espressomaskiner med energi, men kun to hårtørrere. Det er væsentligt at vide, hvad vi egentligt kan tilslutte til forlængerledningen, så der ikke sker en tragedie.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Vi skal absolut huske på, at det kan medføre overophedning af forlængerledningen, hvis vi tilslutter for meget udstyr, som kræver en stor mængde strøm, og det kan ikke kun medføre, at forlængerledningen beskadiges, men kan også være årsagen til, at der udbryder brand.

Som vi mindede om tidligere, er det særligt i vinterperioden brandvæsnet har meget arbejde i forbindelse med forlængerledninger. Nogen gange kan det være nødvendigt at varme ekstra op med en el-radiator – og også her anvender vi en forlængerledning, der som regel ikke er designet med henblik på transport af så stor en energimængde! Det anslås, at det blot i USA i årene 2009-2013 kom til 56.000 brande i december, januar og februar (data fra NFPA.org).

Del ubetinget denne artikel med dine bekendte!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x