logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Ved I, hvad testistorsion er? Enhver, som er mor eller far til en dreng, bør vide dette!

Forældre søger altid at beskytte deres børn mod forkølelse, forbrændinger og tusinde andre lidelser, men det er ikke ret mange forældre til drengebørn, der er klar over en farlig tilstand, som endda kan føre til amputation af tekstilerne!

Hvis jeres søn beklager sig over kraftige smerter, som stråler ud til lysken og underlivet, fortæller, at pungen er forstørret, og han tydeligvis føler sig dårligt tilpas (Der kan også komme feber og kvalme), må I under ingen omstændigheder bagatellisere disse symptomer! Det er ikke blot en smertefuld periode drengen skal igennem, men en alvorlig lidelse!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Der kan være tale om testistorsion. Det opstår primært under sportsudøvelse eller andre handlinger, som kræver kraftige og beslutsomme kropsbevægelser.

Testistorsion er en akut lidelse forårsaget af drejning af testiklen omkring sædstrengen. Sygdommen rammer omkring en ud af 200 drenge og unge mænd

Hvis drengen eller manden (hos voksne ses sygdommen mere sjældent) ikke får den nødvendige hjælp, kommer det til manglende blodtilførsel til tekstilerne. Det kan føre til at disse "dør", hvorefter det er nødvendigt at foretage amputation.

Hvordan hjælper man en skadet?

Det vigtigste er en hurtig reaktion! Drengen eller den unge med ovenstående symptomer skal hurtigst muligt på hospitalet, hvor lægen med det samme foretager en ultralydsskanning, og i tilfælde af, at der konstateres testistorsion, opereres med det samme. Bemærk! Den syge skal opereres indenfor 6 timer efter, at de første symptomer er indtrådt, så derfor bør man aldrig bagatellisere smerter i underlivet!

Del denne artikel med alle, som har en søn!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x