logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Hver dag fejrede de fødselsdag for deres uhelbredeligt syge barn. Hvad de gjorde på den 99. dag vil få dig til at knibe en tåre.

Matt og Ginny Mooney fra den amerikanske stat Arkansas blev naturligvis meget glade for at høre, at de skulle have et barn sammen. Graviditeten gik, som den skulle indtil den sjette måned, hvor lægerne opdagede, at barnet ville blive født med et tresidet kromosom 18 (den tekniske betegnelse for en sjælden genetisk fejl, som også kaldes Edwards syndrom). Børn, der lider af den nævnte effekt, dør typisk enten før fødslen eller lige derefter, men Ginny og Matts lille dreng ville det anderledes.

Lille Elliot Hartman Moone kom til verden en måned før Ginnys termin. Barnet blev født med dårligt udviklede lunger og et hul i en hjerte-vene. Elliot tilbragte to uger i hospitalet, selvom lægerne ikke gav ham den fjerneste chance for at overleve i længere tid. Hans forældre valgte dog at fejre hans fødselsdag hver dag kl. 16.59.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Efter to uger kom den nyfødte dreng hjem, men han vedblev at blive under lægernes observation. Hver 3. time krævede hans lunger kunstigt åndedrag, men det forhindrede ikke forældrene i at blive ved med at fejre hans fødselsdag hver dag kl. 16.59.

Den to måneder Elliot blev endelig i stand til at sutte på hans egen tommelfinger! Det var en stor succes for ham, da børn med Edwards’ syndromet typisk har fast knyttede hænder. Og efter tre måneder kunne drengen også endelig både trække vejret og spise selv. Hans forældre tog ham endda med på hospitalet for at fejre dette særlige øjeblik med lægerne og sygeplejerskerne. Det var trods alt en bedrift: Elliot burde ikke have overlevet fødslen.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne