logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Denne kvinde tog telefonen, og begyndte at vrøvle. Men det var kun fordi hun lå og omfavnede sin hund!

Hvis du, som mange andre hundeejere, nogle gange udveksler kys med din hund, så er det værd at vide, hvad det kan resultere i. Lad os overveje, om sådan en adfærd kan udgøre en trussel mod vores helbred. For det forholder sig sådan, at der i munden og i fordøjelsessystemet hos hunden opholder sig masser af bakterier og parasitter, som teoretisk set kan være farlige for os. De kan føre til en såkaldt zoonose, altså en sygdom overført fra dyr til menneske. Mennesker bliver som regel smittet som følge af bid eller rifter. Der er ikke mange data, som viser, at et kys fra et dyr kan udsætte os for noget ubehageligt. Det er jeres beslutning, men inden I træffer denne, så læs lige en række facts.

Hundens og kattens snude er sæde for – blandt andet - pasteurella bakterier, som kan medføre hudinfektioner og lymfeknuder.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

En anden bakterie er Bartonella henselae, som katte bærer i munden, påført af bid fra inficerede lopper. Hvis vi smittes, kan også vi blive udsat for kattekradsesyge. De overføres oftest via unge katte. I begyndelsen viser det sig som rødmen og en inficeret vorte, men den kan også give feber, forstørrede lymfeknuder og rygsmerter.

Blandt de tarmbakterier, der forekommer hos hunde og katte, henregnes E. coli, salmonella, clostridium og campylobacter. De forøver ikke nogen skade i sunde dyrs organisme, men de kan give tarmsygdomme hos mennesker. Disse bakterier lander i afføringen. Hvis vi antager, at hunde og katte ikke anvender toiletpapir, og at de ordner hygiejnen ved hjælp af tungen, så er det formodentligt tydeligt, hvilken risiko et kys med den firbenede kan medføre. Lad os imidlertid tilføje, at den hyppigste årsag til smitte er, at hånden først har kontakt med afføringen, og derefter kommer i nærheden af munden. Der er ikke nogen konkrete beviser på, at dyr overfører disse bakterier til os via kys. Men lad os nu tale om parasitter....

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne