logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Paven har på en usædvanlig fordømmende måde udtalt sig om gebyrer for dåb og bryllupsceremonier. Er i enige?

Pave Frans er blevet berømt for at sige tingene ligeud, selv om det han siger ofte er i modstrid med kirkens generelle holdning. Denne gang angreb han kirkens præster for at opkræve beløb uden afsæt i virkelighedens verden for kirkelige handlinger, så som bryllup, dåb eller konfirmation. I henhold til overhovedet for den Katolske Kirke er det upassende at de troende skal betale for noget, som udgør grundstenen i den katolske tro. Herfra er vi enige med Pave Frans, men gad vide hvad de involverede præster siger til det...

Den hellige Fader fordømte den udbredte parksis med at sælge messer. Han hævdede, at præsterne ændrer kirken til et sted hvor mand handler for profittens skyld. Det er svært ikke at være enig med ham... Herudover understregede Pave Frans, at forkynderne er der for at lede de troende, og ikke for at de skal bibringe dem rigdom. Under messen bemærkede han tydeligt forarget, at "vi ofte går ind i kirken, og det første vi ser er prislisten for de forskellige ydelser".

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Paven bragte sin egen erfaring i erindring, fra dengang han netop var blevet præst. Han kendte et par som ønskede at gifte sig, men sognepræsten lagde forskellige problemer ud for dem. Det unge par ønskede en normal messe, mens præsten insisterede på en 20-minutters bryllupsceremoni. Årsagen er klar – jo flere par, jo flere indtægter. Til sidst accepterede parret at betale for dobbelt tid – 40 minutter..... I sin prædiken fordømte Pave Frans den slags tiltag som en synd, og tilføjede, at troende som modsætter sig at blive udnyttet, viser stort mod. Han sagde også, at der "er to ting, som Guds Børn ikke kan tilgive: præster som er forelskede i penge, og præster som behandler folk dårligt".

Efter at have afsluttet sin kontroversielle prædiken opfordrede Pave Frans de troende til kamp med denne slags adfærd, sådan at kirken ikke ændres til et handelssted..... Efter pavens mening skal "frelsen ikke belægges med gebyrer", og ingen bør kunne modsætte sig dette synspunkt.

Vi må erkende at han bruger et udiplomatisk sprog, men efter vores mening er det sandheden han siger. Hvad er jeres erfaring med gebyrer for kirkelige handlinger? Vi vil meget gerne høre jeres kommentarer!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x